Crveni krst Beograd slika volontera

Foto: Crveni krst Beograd

Vaša bezbednost nam je najbitnija i zato ovo morate znati!


 24. maj 2021.


Tragom informacije da se pojedina lica sa falsifikovanim ispravama Crvenog krsta kreću na teritoriji Beograda i prikupljaju priloge i donacije u obavezi smo da zbog bezbednosti građana i njihove imovine obavestimo javnost o ovim saznanjima, jer pored straha za bezbednost svih naših sugrađana u obavezi smo da zaštitimo sve one koji bi u želji da pomognu ovakvom zloupotrebom bili izmanipulisani od strane  nedoličnih pojedinaca.

U ovom momentu od velike je važnosti da kroz što veći obim pojedinačnih priča i objava podsetimo građane da Crveni krst preko svojih organizacija jedino vrši prikupljanje godišnje članarine na terenu, koja za decu iznosi 50,00 RSD  pedeset (dinara), a za odrasle iznosi 100,00 RSD (sto dinara). Napominjemo da  ovakve akcije nisu nasumično organizovane već su unapred planirane, i uvek su najavljene na društvenim mrežama organizacija Crvenog krsta ili putem naših sajtova. Prikupljanje novca za članarine vrše volonteri u uniformama Crvenog krsta, koji prilikom prikupljanja članarina NIKADA NE SUGERIŠU VEĆI IZNOS OD IZNOSA KOJI JE PREDVIĐEN  ČLANARINOM. Starim članovima Crvenog krsta, prilikom uplate članarine za tekuću godinu overava se članska karta, a novim članovima volonter na licu mesta popunjava obrazac članske karte, koji nakon toga uručuje novom članu.

Bitno je napomenuti da se zbog sigurnosti građana ove aktivnosti Crvenog krsta vrše sa najavom, a da naše mlade volontere u aktivnostima prate i naše kolege na dežurnim telefonima u svakoj organizaciji koja prikuplja novac. Zainteresovani građani koji po prvi put postaju članovi naših organizacija u svakom momentu mogu proveriti tekuće aktivnosti pozivajući organizaciju koja realizuje prikupljanje članarine.

U cilju preuzimanja dodatnih informacija stojimo Vam na raspolaganju na telefonima Crvenog krsta Beograd: 011/2620-616, 0604940494 ili putem mejla bojan@redcross.org.rs