Stari dvor prijem volontera

Foto: Crveni krst Beograd

Pomoćnik gradonačelnika u Starom dvoru dočekao volontere Crvenog krsta


 06. decembar 2021.


Danas je bio jedan sjajan dan, jer su se volonteri naše organizacije po prvi put nakon skoro dve godine okupili na jednom mestu, a mi smo tu priliku  iskoristili da sa našim volonterima obeležimo Svetski dan volontera i da im se zahvalimo na svemu što su uradili za našu organizaciju i celokupnu zajednicu.

Kako bi im rekli hvala za toplinu, požrtvovanost i veliko srce koje svakog našeg volontera čini #nezaustavljivim i ove godine smo bili gosti u zdanju Starog dvora kako bi se kao domaćin prijema našim volonterima obratio  pomoćnik gradonačelnika, gospodin Andreja Mladenović, a ove godine prijemu je prisustvovao i gradski sekretar za socijalnu zaštitu gospođa Nataša Stanisavljević.

Ove godine Međunarodni dan volontera obeležava se pod sloganom #nezaustavljivi.

Volonteri Crvenog krsta ali i svi ljudi dobre volje koji su se u vreme krize priključili našoj organizaciji, svojim neustrašivim i nezaustavljivim naporima i nastojanjima da niko u vreme pandemije ne ostane sam, pružili su nadu u bolju budućnost u kojoj je čovek čoveku najveći prijatelj.

U vreme vanrednog stanja i vanredne situacije u prethodnoj godini, zahvaljujući posvećenosti volontera u Beogradu je podeljeno 35.268 paketa pomoći za najugroženije. Naši volonteri su preko 3.850 puta išli u nabavku neophodnih lekova i osnovnih životnih namirnica za starije i nemoćne. Učestvovali su u podeli paketa za stanovnike neformalnih naselja, u aktivnosti sprovednoj u saradnji sa gradom Beogradom. Pomogli su da se preko 50.000 litara osvežavajućih napitaka dostavi bolesnicima i zdravstvenim radnicima u kovid bolnicama. Više od 2.800 sati volonterskog rada uloženo je u vreme vanrednog stanja kroz podršku pruženu u šest zdravstvenih ustanova i laboratorija u unosu podataka testiranih lica.

Za vreme policijskog časa, naši volonteri i saradnici bili su među retkima koji su se sa svojih zadataka vraćali posle ponoći, pustim gradskim ulicama punog srca. Svi ti naši heroji činili su da Beograd bude grad u kome je lako biti star, grad u kome ni jedan naš sugrađanin nije smeo da se oseti usamljeno i bez nade koja je u godini pandemije budila strah i neizvesnost.