Crveni krst Beograd

Crveni krst Beograd ispratio prvu grupu mališana na oporavak


 16. jun 2021.


Crveni krst Beograd je u 2020.godini u sklopu Programa oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica, zahvaljujući insertovanoj uplatnici naše organizacije uz račun JKP „Infostan tehnologije“ , kroz 6.155 uplata prikupio ukupno 3,300.637.26 dinara.

Tradicionalno veliku snagu i srž podrške ovog humanitarnog projekta čine naši stariji sugrađani čije uplate beležimo u periodu isplate penzija, pa i ove godine kao i svih prethodnih možemo reći da se Beograđani bore za osmeh svojih najmlađih sugrađana. Sve nas koji godinama realizujemo ovaj program posebno je dirnula donacija koja je evidentirana u avgustu mesecu, a koju je uplatila devojka koja je prodala svoj auto i zamolila mamu da sredstva od prodaje automobila donira Crvenom krstu Beograd za oporavak dece u iznosu od 99.000 dinara. Ovo je samo dokaz da generacije koje stasavaju nasleđuju duh i empatiju starih Beograđana.

I pored značajnih sredstava koja su prikupljena nije bilo mogućnosti da se oporavak organizuje zbog epidemiološke situacije.
U prvim danima smirivanja situacije ove godine kontaktirali smo Centar za smeštaj odojčadi, dece i omladine i ponudili smo im mogućnost organizovanog sedmodnevnog odmora u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju.
Sa zadovoljstvom obaveštavamo naše sugrađane koji su nas podržali prošle godine da smo danas ispratili prvu grupu od 38 mališana koji su sa 13 pratilaca krenuli na put i koji će narednih sedam dana uživati u našem odmaralištu.

Hvala svim sugrađanima na iskazanom poverenju i potvrđenoj solidarnosti i podršci Programa oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica.