Crveni Krst Beograd

Tradicionalne aktivnosti

Paket za novorođenu bebu

Sve bebe rođene u nedelji Crvenog krsta , od 8. do 15.maja 2008.godine dobile su poklon paketiće.

U Beogradu je podeljeno 440 paketića. Novorođenčadima u porodilištima na opštini Savski venac podeljeno je 344, u  Zemunu 37, na Zvezdari 48 i na odeljenju u Lazarevcu 11 bebi paketa.
Sadržaj paketića obezbedio je Crveni krst Srbije iz donacija, a poklone su delili volonteri Crvenog krsta.

Sunčana jesen života

U okviru tradicionalne akcije „Za sunčanu jesen života“ organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda obeležile su i 1. Oktobar, Svetski dan starih. Tim povodom organizovane su brojne aktivnosti, a u saradnji sa osnovnim školama likovni i literarni konkursi u pojedinim opštinama. Crveni krst Savski venac organizovao je izložbu „Iz naše radionice.“
Saradnici i volonteri Crvenog krsta organizovali su priredbe i druženja za najstarije sugrađane. Svojim dugogodišnjim volonterima organizacije sa opština Stari Grad, Savski venac, Vračar i Palilula upriličile su nezaboravnu vožnju brodom.

Jedan paketić mnogo ljubavi

U organizacijama Crvenog krsta Beograda organizovane su brojne priredbe i aktivnosti povodom novogodišnjih i božićnih praznika, a u okviru tradicionalne akcije Crvenog krsta „Jedan paketić-mnogo ljubavi“.
Na teritoriji našeg glavnog grada u periodu decembar 2007.godine- januar 2008. godine uručeno je preko  3.300 novogodišnjih i božićnih paketića siromašnoj deci, deci na bolničkom lečenju i deci sa posebnim potrebama.

Mladi volonteri Crvenog krsta su posebno za ovu priliku uradili kostime Deda Mraza i Dobre Vile, a na Rakovici su izveli i predstavu „Spasavanje Deda Mraza“…
U cilju prikupljanja sredstava za akciju „Jedan paketić-mnogo ljubavi“mladi Crvenog krsta Beograda organizovali su dežurstvo na Beer fest-u ( sa opština Stari Grad, Savski Venac, Čukarica, Rakovica i Zvezdara),  kao i na fudbalskoj utakmici Srbija-Finska (mladi iz organizacija Voždovca, Starog Grada, Savskog Venca, Lazarevca i Palilule).

Kviz o Crvenom krstu