Crveni Krst Beograd

Svetski dan davalaca krvi

DAVAOCI KRVI ZG II APRIL 2009. 038
Crveni krst Srbije i Institut za transfuziju krvi Srbije obeležiće Svetski dan davalaca krvi, u subotu 14. juna u periodu od 11 do 14 časova, uličnom manifestacijom na potezu Mekenzijeva – Bulevar Oslobođenja, kod Hrama Svetog Save u Beogradu, uz učešće davalaca krvi i volontera Crvenog krsta koji će pozivati građane da daju krv i davaocima čestitati praznik.

U teškim vremenima za sve nas, posebno za građane naše zemlje koji su u 39 sredina u Srbiji pogođeni poplavama, veoma je značajna solidarnost građana koja je na visokom nivou i koja se svakodnevno iskazuje. Briga za drugog, suseda, prijatelja ali i nepoznatog primaoca odlika je davalaca krvi koji svakodnevno, godišnje na preko 3.000 akcija dobrovoljnog davanja krvi učestvuju solidarišući se sa ljudima kojima je potrebna krv radi lečenja.

Pridružite nam se i vi, da zajedno pozovemo građane da daju krv, što će u subotu imati prilike da učine u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije, Svetog
Save 39.

Ove godine, Svetska zdravstvena organizacija je Svetski dan davalaca krvi posvetila budućim majkama, sa sloganom “Dajte krv onima koje daruju život”. Volonteri Crvenog krsta će uz namenski sačinjen informativno edukativno promotivni materijal informisati građane o važnosti davanja krvi i komponenata krvi.

U 12 časova, u sali Instituta za transfuziju krvi Srbije, moći ćete da razgovarate sa budućim majkama koje su inače davaoci krvi, sa ženama koje redovno daju krv i kojih je u Srbiji svake godine sve više.

Kviz o Crvenom krstu