Crveni Krst Beograd

Svetski dan borbe protiv siromaštva

U svetu se 17.oktobra obeležava Svetski dan borbe protiv siromaštva. Moto ovogodišnje akcije je “Javite se na poziv 17.oktobra da okončamo siromaštvo. Put ka mirnodopskim I inkluzivnim društvima”.

Organizacije Crvenog krsta u Beogradu takodje su organizovale aktivnosti kojima se posebna pažnja skreće na ovaj planetarni problem. Organizovana je podela pomoći u hrani I higijeni za najsiromašnije sugrađane, podelom lifleta sa osnovnim informacijama o ovom danu informišu se građani o problemu siromaštva.

Pomoć je donirana prvenstveno korisnicima narodnih kuhinja na pojedinim punktovima za distribuciju pomoći čiju realizaciju finansira Grad Beograd (organizacije Crvenog krsta Čukarice, Rakovice, Starog grada, Obrenovca ), kao I korisnicima programa narodnih kuhinja u organizaciji Verskog dobrotvornog starateljstva (Crveni krst Palilula). Organizacije Crvenog krsta Barajeva i Mladenovca obezbedile su artikle za pripremu paketa pomoći za najugroženije stanovnike sa svoje opštine., dok su volonteri Crvenog krsta Savski venac prikupili pomoć za pripremu pet paketa.
Crveni krst Grocka je tradicionalno organizovao pripremu kazana pasulja za 120 korisnika narodne kuhinje sa teritorije ove opštine, kao i za druge korisnike,socijalno ugrožene i starija lica.
Crveni krst Novog Beograda realizuje danas akciju u saradnji sa ” Univerexportom” u objektu na Novom Beogradu u ul. Nehruova 68, u kojoj aktivisti I volonteri ove organizacije podelom lifleta i kroz razgovor skreću građanima pažnju na današnji dan i pozivaju ih da opredeljivanjem artikala po sopstvenom izboru učestvuju simbolično u obeležavanju 17. oktobra Svetskog dana borbe protiv siromaštva, akcija traje od 9 do 15 časova.

 

Inkedsiromastvo_LI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu