Crveni Krst Beograd

“Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti”

Crveni krst Stari grad će u sredu 26. i četvrtak, 27.decembra 2018.godine, realizovati poslednja plenarna predavanja iz programa “Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti”. Predavanja, kao i vežbu evakuacije, mladi edukovani volonteri Crvenog krsta Stari grad održaće u OŠ “Skadarlija” od 16,00 časova.

Program “Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti”realizovan je u 50 beogradskih osnovnih škola u periodu od septembra do decembra 2018.godine. Cilj programa je jačanje kapaciteta i otpornosti lokalne zajednice podizanjem svesti o sistemima ranog upozoravanja i spremnosti za sprovođenje mera lične i uzajamne zaštite.

Susreti se sastoje iz plenarnih predavanja na temu integrisanog sistema zaštite i spasavanja i poziva hitnim službama, radionica na temu klimatskih promena i zaštite životne sredine, poplava, zemljotresa i požara, kao i praktične vežbe evakuacije za sve učenike trećih razreda osnovnih škola u kojima se program realizuje.

Programom će do kraja godine biti obuhvaćeno preko 3.500 učenika.

Crveni krst Beograd ovaj program sprovodi uz podršku Grada Beograda-Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima.

Program “Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti” Crveni krst Srbije realizuje od 2016.godine, za učenike trećeg razreda osnovnih škola.

 

Kviz o Crvenom krstu