Crveni Krst Beograd

Održan seminar DDK za studente

 • Vođeni idejom da samo kontinuiranim ulaganjem u znanje ljudi možemo negovati kulturu dobrovoljnog i nenagrađenog davalaštva krvi u našoj zemlji, Institut za transfuziju krvi i Crveni krst Srbije su već petnaestu godinu za redom organizovali prošlog vikenda edukativni seminar za studente, predstavnike svih fakulteta Beogradskog Univerziteta. Ove godine seminar je održan u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“ na Avali.

  U okviru seminara, 72-oje studenta- budućih volontera sa 27 fakulteta i Viših škola su uz predavanja i radionice učili o davalaštvu krvi, o tome šta sve volonter treba da zna, kako se na pravi način vrši promocija dobrovoljnog davanja krvi i kako se planira i realizuje jedna orgnazovana akcija na fakultetu.Realizatori su bili ,pored saradnika Instituta za transfuziju krvi Srbije  , zaposleni i volonteri Crvenog krsta Srbije, Starog grada, Rakovice, Čukarice i Kraljeva.

  Godinama unazad beležimo značajan porast davalaštva među studentskom populacijom. Studenti su donirali 13.8 odsto od ukupnog broja prikupljenih jedinica krvi tokom prošle godine. Od naših budućih intelektualaca očekujemo da budu pokretačka snaga i stubovi brige o društvu čiji smo svi deo.

  Ovde možete pogledati kviz znanja kroz koji su naši studenti proverili svoje znanje na početku seminara.   https://www.onlineexambuilder.com/koliko-znas-o-davalastvu-krvi/exam-95493

   

  20161029_113236

Kviz o Crvenom krstu