Crveni Krst Beograd

Promocija knjige “Ploveći životom”

Crveni krst Beograda u četvrtak 17.decembra 2015.godine organizuje promociju knjige”Ploveći životom”.

Autori knjige su : Slavka Saša Kostić, Budimir Buda Stanković,Mara Stipanović, dr.Živadin Jovičić Mikan, Milenka Jovanović,Biljana Aleksić, Staniša Petković,Vladimir Aracki i Mila Aracki. Svi su članovi literarne radionice Crvenog krsta Savskog venac.

Promocija će se održati u sali Crvenog krsta Beograda na trećem spratu sa početkom u 12 časova.

Pored predstavljanja radova devet autora koji se nalaze u ovoj knjizi ,o značaju ovog vida izražavanja i druženja starijih govoriće Svetlana Vukadinović, psiholog i psihoterapeut.

Literarna radionica je počela sa radom u oktobru 2010.godine i tokom ovog perioda održano je 260 radionica u kojima je učestvovalo preko 60 starijih sugrađana. Radionica se održava svakog ponedeljka od 11-12h u prostorijama Crvenog krsta Savski venac, ul.Durmitorska 12. Moderator radionice je Ružica Ćalić, nastavnik srpskoj jezika u penziji. Autori su učestvovali na brojnim konkursima i osvajali nagrade.

Izdavači knjige su Društvo za obrazovanje odraslih i Crveni krst Savski venac, a štampanje knjige su pomogli Institut za međunarodnu saradnju Saveza za obrazovanje odraslih Nemačke i Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke.

Kviz o Crvenom krstu