Crveni Krst Beograd

Prolećni festival zdravlja

Prolećni „MG Mivela” festival zdravlja „Beograd 2016”. , pod sloganom „Učinite danas nešto dobro za svoje zdravlje” održava se 17. i 18. marta Du Domu omladine Beograda (Makedonska 22) . Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, zavodi, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda, etno sela, kao i svi oni koji se bave zdravim stilovima života. Jedan od pokrovitelja , pored Ministarstva zdravlja, grada Beograda, Sportskog saveza, Olimpijskog komiteta je Crveni krst Srbije .

Pored štandova izlagača, stručnjaci će održati predavanja na više od sto tema vezanih za zdravlje i zdrav život, a u programima na bini učestvovaće više od 1.200 ljudi. Biće održano i nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni svim uzrastima. Na festivalu će učestvovati veliki broj dečjih sportskih klubova. Zahvaljujući „MG Miveli” (generalni sponzor), projektu „Pronađi meru” (specijalni pokrovitelj) i kompanijama „Aleksandrija Fruška gora” i „Oralent”, ulaz na festival je besplatan. Volonteri Crvenog krsta Savski venac, Stari grad,Rakovica, Voždovac i Zvezdara dežuraće na štandu Crvenog krsta i odgovarati na pitanja o programima Crvenog krsta.

Više o festivalu, možete saznati na : http://www.festivalzdravlja.com/BeogradskiFestivalZdravlja/Page-sr/6/Program_festivalab

Danas, 17 .marta je Prim.dr. Mirjana Radovanović, pedijatar i dugogodišnji volonter Crvenog krsta Begrad održala predavanje „Vršnjačko i elektronsko nasilje“ za učenike osnovnih i srednjih škola.

Kviz o Crvenom krstu