Crveni Krst Beograd

Prijem u Starom dvoru za pobednike FACE 2016

Mlada ekipa Crvenog krsta Srbije u prvoj pomoći je 02. jula 2016. godine, u Ljubljani osvojila titulu šampiona Evrope u prvoj  pomoći u konkurenciji 20 ekipa iz 19 država. To je bio šesti put da ekipa iz naše zemlje bude pobednik na ovom takmičenju.

Tim povodom Zamenik gradonačelnika Beograda, gospodin Andreja Mladenović će u utorak 12.jula u 15h u Starom dvoru primiti članove pobedničke ekipe I predstavnike Crvenog krsta Beograda.

Takmičenje je održano u okviru FACE 2016  – Konvencija prve pomoći Evropa. Ekipa je pokazala superiorno znanje i veštine na svih deset  radnih poligona na kojima su imali veoma složene i različite zadatke. Ekipu Crvenog krsta Srbije čine mladi volonteri iz Beograda-Crvenog krsta Palilula, pobednici Državnog takmičenja u prvoj pomoći.

Naši volonteri su svojim znanjem i dostojanstvenim ponašanjem još jednom potvrdili da je koncept rada Crvenog krsta Srbije u oblasti prve pomoći efikasan i prepoznat u Međunarodnom Crvenom krstu kao jedan od vodećih i onaj koji uspostavlja nove više standarde. Takođe sve pobedničke ekipe su do sada bile iz Beograda, pa je sigurno I da je obuka u našem gradu efikasna, kao i da su mladi posvećeni i veoma uspešni u ovoj oblasti. Više možete videte na http://face.rks.si/en/Participants__Team_rankings/.

Kviz o Crvenom krstu