Crveni Krst Beograd

Poseta ministra spoljnih poslova Norveške Obrenovcu!

10499346_588554314593602_6120158680407701485_o

Prof. Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije, Ivana Dašić Marisavljević, sekretar Crvenog krsta Beograda i Žikica Popović, sekretar Crvenog krsta Obrenovca, danas su u prostorijama distributivnog punkta i magacina „Intereks“ u Obrenovcu primili Nj.E. Berge Brendea, ministra spoljnih poslova Kraljevine Norveške u čijoj pratnji je bio i Nj.E. Nils Ramsvar Kamsvag, Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji.
Cilj posete bilo je upoznavanje sa svim humanitarnim akcijama Crvenog krsta na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu Obrenovca koje je pretrpelo ogromne gubitke posle katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile ovaj grad.

Norveški Crveni krst je dugogodišnji, tradicionalni partner Crvenog krsta Srbije posebno u oblasti razvoja kapaciteta Crvenog krsta za odgovor na nesreće i spasavanje na planinama, Prvoj pomoći, borbi protiv trgovine ljudima.

Neposredno posle poplava koje su pogodile Republiku Srbiju bio je među prvim nacionalnim društvima koja su ponudila svoju pomoć u korist ugroženih.

Kviz o Crvenom krstu