Crveni Krst Beograd

Pogledaj na život kroz zenice žrtve!

Neko je uzeo tvoje dostojanstvo, i dok moliš za manje bola, neko drugi ima plan za tvoj život ili tvoju smrt!

Da li misliš da je problem daleko od tebe? #BližeJeNegoŠtoMisliš #It’sCloserThanYouThink

Crveni krst Beograd  obeležiće 18. oktobar kao Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, podsećajući građane da je to jedno od najvećih zla koje je opstalo čak i do modernog doba.

Na jedinstven i interaktivan način, volonteri Crvenog krsta će od 11:30 pa sve do 14:00 časova u Beogradu informisati građane o merama opreza koje je potrebno primeniti kada apliciraju za posao kako bi se zaštitili od namere trgovaca ljudi.

U zavisnosti od uzrasta i sfere interesovanja za ovu temu pripremili smo dve lokacije i to: virtuelnu zonu ispred Kombank dvorane, i edukativnu zonu za najmlađe posetioce Kids festa unutar Kombank dvorane.

Pojava savremene tehnologije, a pre svega realna upotreba iste, formiranjem  virtuelne zone pruža mogućnost

sugrađanima da uz korišćenje najsavremenijih naočara za virtuelnu realnost pogledaju film koji na potresan način daje informaciju o svim brutalnostima kojima su izložene žrtve trgovine ljudima.
Pogledaj na život kroz zenice žrtve!

Svesni činjenice da spoznajom i jakim ličnim iskustvom, ostavljamo dubok trag na građane virtuelnom realnošću želimo da probudimo njihovu reakciju i uključimo ih u misiju kojom svako od nas postaje svestan rizika, a moralno obavezan da stečene informacije širi u krugu svoje zajednice.

U Kombank dvorani, naše najmlađe sugrađane volonteri Crvenog krsta će edukovati o postojanju rizičnih situacija u kojima moraju biti posebno oprezni. Namera nam je da ih upozorimo da je važno, i zašto, da otvoreno razgovaraju sa svojim roditeljima i odraslima o ovoj bitnoj temi za celo društvo Kroz igrolike aktivnosti volonteri će savetovati najmlađe kako da pravilno postupe u situaciji kada se bez nadzora nađu u pojedinim okolnostima (u svom domu, ispred škole, u saobraćaju, prodavnici, igralištu, autobuskoj ili železničkoj stanici, na internetu).

Ne dozvoli da te prevare i iskoriste. Informiši sebe i druge!

#BližeJeNegoŠtoMisliš #It’sCloserThanYouThink

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu