Crveni Krst Beograd

Podrška Letnjoj kampanji dobrovoljnog davanja krvi

U jedanaestoj nedelji letnje kampanje prikupljanja krvi Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbijem zaposleni iz Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Beograda će u sredu, 19. avgusta 2015. godine u 10:30 časova dati krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39.

Pored promocije dobrovoljnog, nenagrađenog i anonimnog davanja krvi koju redovno sprovodimo, pozivamo građane na konkretnu akciju i želimo da podstaknemo i na ovaj način sve zdrave punoletne građane da nam se priključe.

Samo ako svi redovno dajemo krv sistem zdravstvene zaštite imaće uslove za pravovremenu terapiju krvlju i krvnim produktima svima koji se leče u našoj zemlji a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.

Samo tokom 10 nedelja letnje kampanje koja je počela početkom juna meseca, krv je dalo više od 4.100 ljudi na akcijama koje je podržalo preko 500 volontera Crvenog krsta u Srbiji.

Zaposleni u organizaciji Crvenog krsta žele ovom prilikom i da se zahvale svim davaocima krvi koji su nesebično tokom godine davali krv. Zahvalnost dugujemo i volonterima Crvenog krsta u davalaštvu krvi.

 

 

Kviz o Crvenom krstu