Crveni Krst Beograd

Otišla druga grupa dece na oporavak na Divčibare

Danas,4.avgusta krenula je druga grupa od 99 dece na Divčibare. Izbor dece su obavile organizacije Crvenog krsta uz pomoć škola i odeljenja Gradskog centra za socijalni rad I Udruženja hranitelja Beograda.O deci uzrasta od 8 do 13 godina brinuće šest vaspitača  spasilac na bazenu-rekreator, lekar i dva volontera koji će za njih organizovati zabavne i sportske programe. Smeštaj je u hotelu“Maljen“ na Divčibarama.

Deca će na Divčibarama koja su na 980 metara nadmorske visine i 110 km udaljena od Beograda, boraviti do 11.avgusta 2017.god.

Obaveštavamo Vas da je do 7. avgusta 2017. godine donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno 2.182.667 dinara / dva miliona stoosamdesetdve hiljade šestošesdesetsedam dinara/. Ukupno 5428  domaćinstava je uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz junske uplatnice JKP“Infostan“. Sredstva se prikupljaju za oporavak/prevoz, smeštaj i ishranu/ 200 dece.  Autoprevoznik „Banbus“ je dao svoj doprinos umanjenjem troškova prevoza dece do Divčibara.Takođe Grad Beograd-Gradska uprava Sekretarijat za socijalnu zaštitu je kroz finansiranje programa“Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda“ pomogao u opremanju dece za oporavak. Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj solidarnosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu