Crveni Krst Beograd

Oporavak dece na Mitrovom polju

Crveni krst Bograd je i ove godine pokrenuo akciju “Pokažimo im šta zaista znači ljubav”, kako bi zajedno sa građanima i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju programa “Oporavak socijalno ugrožene i bolesne dece”.

U ponedeljak, 05.avusta 2019. godine u 8,00 časova iz ulice Admirala Geprata preko puta Vaznesenjske crkve, kreće prva grupa od 77 dece iz Beograda. Sa decom uzrasta od 8 do 13.godina biće pet vaspitača , tri volonterke Crvenog krsta Zvezdara i Voždovac i lekarka, koji će brinuti o deci i za njih organizovati radionice, sportske i zabavne programe. Smeštaj je u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju.Na raspolaganju su tereni za male sportove, tri terena za odbojku na pesku i bazen koji se puni termalnom vodom mineralog sastava.

Deca će na Mitrovom polju, koje je na nadmorskoj visini od 694 metara i 250 km udaljeno od Beograda, boraviti do  12.avgusta 2019.godine.

Obaveštavamo Vas da je do 1.avgusta 2019. godine donacijama fizičkih i pravnih lica  prikupljeno 3.134.212 dinara.. Ukupno 7303  domaćinstava je uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta Beograd koji ste dobili uz majske uplatnice JKP”Infostan“. Sredstva se prikupljaju za prevoz,smeštaj i ishranu  155 dece koja će boraviti u dve smene na Mitrovom polju. Takoše grad Beograd- Sekretarijat za socijalnu zaštitu je kroz finansiranje programa“Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda “pomogao u opremanju dece za oporavak.

Druga grupa dece će boraviti na Mitrovom polju od 12.do 19.avgusta.

Crveni krst Beograd se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj solidarnosti!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu