Crveni Krst Beograd

Obuka DDK “Poveži se i ti”

Prošlog vikenda/ od 7 do 9 oktobra/ su Crveni krst Srbije i Institut za transfuziju krvi Srbije organizovali praktičnu obuku za volontiranje na akcijama dobrovoljnog davanja krvi”Pridruži se i ti”.Ukupno 76 mladih volontera iz 42 organizacije Crvenog krsta, uzrasta od 16 do 22.godine imali su priliku da se da se upoznaju sa oblastima rada Crvenog krsta, da nauče šta je važno da volonter zna o davalaštvu krvi, kako se vrši promocija regrutovanja i zadržavanja davalaca krvi i kako se planira jedna akcija davanja krvi. Među polaznicima je bilo 29.-oro mladih iz organizacija Crvenog krsta Stari grad,Palilula,Zvezdara,Voždovac,Surčin, Barajevo,Čukarica,Obrenovac,Rakovica Voždovac, Savski venac i Sopot.

Tokom obuke osmišljavali su  kreativne načine promocije davalaštva krvi i putem simulacije akcije dobrovoljnog davanja krvi bili u prilici da budu „davaoci krvi“, „volonteri“ ili „transfuziološka ekipa“. Nakon ove obuke mladi volonteri će u svojim sredinama pomagati realizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi, širiti volontersku mrežu i podsticati svoje vršnjake i okolinu da daju krv.

Realizatori ove interaktivne obuke bili su mladi volonteri Crvenog krsta Kovin, Kraljevo, Rakovica i Stari Grad, pored predstavnika Crvenog krsta Srbije i  Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Ovo je bila prilika da mladi volonteri Crvenog krsta učestvuju u pripremi Strategije za mlade Crvenog krsta Srbije.

20161007_220150

Kviz o Crvenom krstu