Crveni Krst Beograd

Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

U nedelju 30.jula je po četvrti put obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima. Ovaj datum je usvojen na 68.zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u okviru rezolucije “ Poboljšanje koordinacije napora protiv trgovine  ljudima . Na Adi Ciganliji je formirana“Sigurna zona”, u kojoj su svi građani imali priliku da se informišu o problemu trgovine ljudima i merama zaštite.

“Sigurna Zona” je posebno sadržala kutak za najmlađe, koji su kroz druženje i igru sa volonterima Crvenog krsta Srbije naučili o bezbednom ponašanju  u rizičnim situacijama. Ovom prilikom, roditelji i odrasli mogli su da se informišu o problemu trgovine ljudima kroz primere iz Srbije i sveta. Inovativno i interaktivno, Crveni krst je pozivao sugrađane da obrate  pažnju na  izazov trgovine ljudima, daju svoj doprinos u sprečavanju ovog globalnog problema i uključe u međunarodnu foto-kampanju Plavog Srca i da na taj način iskažu svoju podršku žrtvama trgovine ljudima širom sveta i simbolično im pokažu da nisu same. U realizaciji ovog događaja je učestvovalo 34 volontera iz Beograda-iz organizacija Crvenog krsta Stari grad, Palilula,Voždovac,Rakovica,Savski venac, Čukarica i Zvezdara.

a17Tokom čitavog dana, “Sigurne zone” su bile postavljene širom Srbije na mestima poput izletišta, kupališta, gradskih parkova, kao i ispred prostorija Crvenog krsta u gradovima i opštinama, kako bi preventivna poruka bila preneta do što je moguće većeg broja sugrađana. Ovaj datum su obeležili i Crveni krst Rakovice, Obrenovac, Sur;in, Novi Beograd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu