Crveni Krst Beograd

Obaveštenje za medije

SAOPŠTENjE ZA MEDIJE

Crveni krst Beograda je u saradnji sa gradom Beogradom i JKP”Infostan” inicirao da uz junske račune građani dobiju uplatnicu Crvenog krsta Beograda da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za sedmodnevni oporavak dece iz poplavljenih područja u Beogradu i siromašne dece.
Do 12. avgusta se našem pozivu odazvalo 8232 domaćinstva i uplaćeno je 3.366.391,49 dinara.
Sutra se sa oporavka u popodnevnim časovima vraća prva grupa od 61-og deteta iz četiri obrenovačke osnovne škole. Sva deca koja idu na oporavak biće smeštena u hotelu “Maljen“ na Divčibarama.
Druga grupa dece uzrasta od 8-12.godina kreće na oporavak istoga dana 14..avgusta 2014.godine u 8 časova ujutru sa Studentskog trga, u 9 časova ispred Doma kulture u Obrenovcu i 10 časova kod jezera Očage u Lazarevcu.Ova grupa dece broji 90 dece iz Lazarevca,Obrenovca, Rakovice, Voždovca, Palilule i Mladenovca i vraća se 21.avgusta.
O mališanima će za vreme njihovog boravka na Divčibarama brinuti šest vaspitača, koordinator programa,radioničar,animator i lekar. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima i sportskim aktivnostima i kupanje u bazenu učiniće sedmodnevni oporavak mališanima nezaboravnim.
Organizacije Crvenog krsta su u saradnji sa osnovnim školama izvršila izbor dece i vaspitača. Osnovni kriterijum je bio da su deca iz porodica čiji su stambeni objekti bili poplavljeni..
Treća grupa dece iz drugih beogradskih opština krenuće na oporavak 21.avgusta.
Crveni krst Beograda se zahvaljuje svojim sugrađanima na iskazanoj solidarnosti!
Sve bliže informacije možete dobiti na sledeće brojeve telefona 2620 616 ili 3032 115 /lokali 400 ili 410 ili na 063/ 291 065/Julija/.
CRVENI KRST BEOGRADA

Kviz o Crvenom krstu