Crveni Krst Beograd

Nedelja prevencije povreda u saobraćaju

Povodom obeležavanja Nedelje prevencije povreda u saobraćaju,  Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa Saobraćajno-tehničkom školom Zemun i Medicinskom školom «Nadežda Petrović» iz Zemuna organizuje pokaznu vežbu u četvrtak, 27. aprila u 11:00 časova na sportskim terenima Saobraćajno tehničke škole, Cara Dušana 262, Zemun. Cilj vežbe je  podizanje svesti o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, pravilno reagovanje u slučaju saobraćajnih nezgoda i sprečavanju saobraćajnog traumatizma.

Posebna  pažnja će se posvetiti  radnjama koje koji učesnici u saobraćaju treba da preduzmu kada se nađu na licu mesta saobraćajne nezgode i pri  zbrinjavanju  povređenih.

Na poligonu ispred publike će se nalaziti dva vozila iz realnih saobraćajnih nezgoda koja će dati prikaz jedne stvarne nezgode.

Posetioci  će biti u prilici i da probaju simulator sudara i  priliku da stave posebne naočare koje simuliraju pijanstvo .

Akcija se sprovodi u saradnji sa Crvenim krstom Beograd i Agencijom za bezbednost saobraćaja. Crveni krst Zemun je dao svoj doprinos u realizaciji ovog programa.

Pozivamo Vas da dođete na pokaznu vežbu u  četvrtak, 27. aprila u 11:00 časova na sportskim terenima Saobraćajno tehničke škole, Cara Dušana 262, Zemun.

 

Kviz o Crvenom krstu