Crveni Krst Beograd

Ne posmatraj,reaguj.Informiši sebe i druge!

Povodom 18.oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, pozivamo Vas da prisustvujete  akciji koju će Crveni krst Beograd realizovati 18.oktobra u   Knez  Mihailovoj ulicu u Beogradu, od 12:30 do 15:00 časova ispred nekadašnjeg restorana “Ruski car” sa ciljem informisanje građana, pre svega mladih, o  problemu trgovine ljudima. Tom prilikom će volonteri Crvenog krsta  Beograd performansom pod nazivom “Zamrznute slike” simbolično predstaviti osnovne oblike trgovine ljudima, dok će ostali volonteri na štandu naše organizacije građane upoznati sa Programom borbe protiv trgovine ljudima koji Crveni krst realizuje već dugi niz godina.

Takođe, na poziv Crvenog krsta, a povodom obeležavanja pomenutog datuma, u knjižarama duž Knez Mihailove ulice, svi građani će  uz kupljenu knjigu tog dana dobiti i obeleživač (bookmarker) na kome se nalazi poruka “Ne posmatraj, reaguj! Informiši sebe i druge!”, kao i kontakt telefon Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima, nadležne državne ustanove za ova pitanja.Na taj način direktno i indirektno ćemo biti deo  akcije koje se u celom svetu sprovode kako bi se okončao ovaj zločin i pokazala solidarnost sa njihovim žrtvama.

 Učešće u akcije obeležavanja Evropskog dana borbe protiv  trgovine ljudima, pored Crvenog krsta, uzeće i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima i NVO “Unitas”, u čijoj organizaciji je snimljen film  “Posmatrači“ na temu borbe protiv trgovine ljudima, a koji će premijerno biti emitivan na RTS, Prvi program  u 20:00 časova 18.oktobra 2016.godine.

Kviz o Crvenom krstu