Crveni Krst Beograd

Lidl Srbija i Crveni krst ponovo u zajedničkoj akciji DDK

Nakon letnje akcije koju je podržala kompanija Lidl Srbija, prikupljanje jedinica krvi se nastavlja i u septembru. Crveni krst Srbije i Lidl Srbija pozivaju sve građane da se priključe novoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja će, počevši od 16. septembra, biti organizovana na parkinzima pet Lidl prodavnica u Beogradu.

Ako ste dobrog opšteg stanja organizma i imate između 18 i 65 godina, svratite do jedne od vama najbližih Lidl prodavnica i pomozite tako što ćete dati krv u transfuziomobilima koji će biti parkirani ispred Lidl prodavnica u Beogradu od 13 do 18 časova  prema sledećem rasporedu:

  • Lidl, Novi Beograd (Zemunska 4),  16. septembar
  • Lidl, Rakovica (Kneza Višeslava 61V),  23.septembar
  • Lidl, Voždovac (Save Maškovića 4),  26. septembar
  • Lidl, Voždovac (Vojislava Ilića 143),  27. septembar
  • Lidl, Rakovica (Patrijarha Joanikija 11V),  30.septembar

Da biste postali dobrovoljni davalac, vaša telesna težina mora da prelazi 50 kilograma, a potrebno je i da dežurne lekarske ekipe utvrde da je vaše zdravstveno stanje u redu, odnosno da davanjem krvi nećete ugroziti sebe, niti osobu kojoj će krv biti donirana. Važno je znati da žene mogu dobrovoljno da daju krv na svaka četiri meseca, a muškarci na tri. U svakom trenutku se možete obratiti volonterima Crvenog krsta za dodatne informacije.

Pokažite humanost i odazovite se pozivu kompanije Lidl Srbija i Crvenog krsta Srbije i Beograda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu