Crveni Krst Beograd

Lažni aktivisti Crvenog krsta na terenu!

Godinama unazad susrećemo se, s vremena na vreme, s problemom LAŽNIH aktivista – volontera Crvenog krsta koji u ime organizacije sakupljaju novčane priloge. U svom predstavljanju građanima pokazuju lažne legitimacije i spiskove kojima pokušavaju dokazati da pripadaju organizaciji Crvenog krsta, u čije ime skupljaju pomoć. Najčešće se aktiviraju u situacijama kada postoji povećana pažnja javnosti na određene probleme ( npr. za vreme poplava), a uvek naglašavaju da je pomoć namenjena deci ili nekoj posebno osetljivoj ugroženoj kategoriji.
Kada građani posumnjaju da su prevareni, pozivaju Crveni krst ali tada je  već prevarant odmakao… Svaku zloupotrebu ove vrste, po saznanju Crveni krst prijavljuje nadležnim organima.

Najčešće su na udaru centralne gradske opštine, Stari grad, Vračar i Palilula. Siguran signal da je u pitanju prevarant je kada od građana zatraži sumu veću od 100 dinara (koliki je iznos godišnje članarine CK ,  za koju građanin dobije i člansku kartu sa pečatom Crvenog krsta).  Volonteri Crvenog krsta uvek su vidno obeleženi u uniformi ili sa prslukom CK.

Budite oprezni, nažalost uvek postoje oni koji će Vašu humanost pokušati da zloupotrebe zarad lične koristi !!!

 

Vaš Crveni krst Beograda !!!

cist znak

Kviz o Crvenom krstu