Crveni Krst Beograd

Komandno simulaciona vežba u Surčinu

U petak, 01. decembra 2017. godine, u sklopu komandno-simulacione vežbe u Surcinu, volonteri Crvenog krsta iz Beograda realizovali su promociju programa “Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti”.
Promociji programa prisustvovalo je oko 100 mališana 3. razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Surčina. Na 4 punkta deca su učestvovala u radionicama: “Poziv hitnim službama” i “Bezbednost na vodi”, a volonteri su na maketama prikazali mehanizam nastanka nekih elementarnih nepogoda (zemljotres, bujične poplave, vulkani, ekstremni zimski uslovi, klizišta i odroni).
Volonteri organizacija Crveni krst Stari grad, Crveni Krst Rakovica, Crveni krst Voždovac, Crveni krst Savski venac, Crveni krst Palilula i Crveni krst Zvezdara su naučili mališane koga da pozovu u slučaju nesreće i šta treba da kažu nadležnim službama, šta jeste a šta nije dozvoljeno raditi na kupalištima i kako bezbedno da se kupaju. Takođe su pričali na temu zemljotresa, poplava i drugih elemetarnih nepogoda, merama prevencije i zaštite u slučaju nesreće.
Promociji programa prisustvovali su predstavnici Štaba za vanredne situacije, Sektora za vanredne situacije, predstavnici Opštine i drugi gosti.
Deca su bila oduševljena radionicama i opremom, i aktivno su učestvovala na svim radionicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu