Crveni Krst Beograd

Komandno-simulaciona vežba na Voždovcu!

U četvrtak 21. i petak 22. decembra 2017. godine, održana je komandno-simulaciona vežba Štaba za vanredne situacije opštine Voždovac, koju zajedno realizuju Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograd u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac, Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, Nacionalnim trening centrom MUP-a Republike Srbije i Upravom za vanredne situacije u Beogradu.
Ova simulaciona vežba je treća po redu koja se realizuje u Beogradu i deo je projekta “Razvoj lokalne zajednice za odgovor na nesreće “, a u okviru programa Pripreme i odgovora na nesreće koji Crveni krst Beograd realizuje uz podršku Grada Beograda.
Učesnici vežbe su članovi Štaba za vanredne situacije opštine Voždovac i rukovodioci stručno operativnih timova, a sa ciljem jačanja kapaciteta lokalne zajednice za odgovor na nesreće.
Članovi Opštinskog štaba posetili su i OŠ “Janko Veselinović” gde su volonteri Crveni krst Voždovac učenicima predstavili program “Smanjenje rizika i ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda i drugih opasnosti”

Kviz o Crvenom krstu