Crveni Krst Beograd

Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja

Crveni pp4krst Beograda organizuje u petak 19.septembra sa početkom u 15 časova Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja u dvorištu Crvenog krsta
u Siminoj 19.
Učestvovaće 16ekipa .
Tročlane ekipe sastavljene od šminkera i similanata prikazaće svoje znanje na odabranim supozicijama/ u kući, na gradilištu, sportskom terenu../Realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja najočiglednija je metoda u obuci prve pomoći. To je svrsishodan i neophodan pristup ka boljem savlađivanju znanja i veština prve pomoći.

Sledećeg dana, u subotu 20.septembra 2014.godine održaće se Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći. U takmičenju će učestvovati pobedničke ekipe sa opštinskih takmičenja i to 18 ekipa u dve kategorije ( podmladak i omladina), a revijalno će nastupiti najmlađe ekipe petlića.

Na manifestaciji koja će početi svečanim otvaranjem u 10,00 časova na šetalištu na Kalemegdanu učestvovaće 270 članova ekipa, šminkera, simulanata, sudija i članova za tehničku podršku.

Planirano je da samo takmičenje na deset poligona traje do 10,30-15,00 časova.

Peharima će se nagraditi po tri prvoplasirane ekipe u kategoriji podmlatka i prve tri ekipe u kategoriji omladine, kao i najboljeekipe šminkerai simulanata.Svi učesnici će dobiti majice.

Pobedničke ekipe će predstavljati glavni grad na državnom takmičenju ekipa prve pomoći koje će se održati u oktobru mesecu 2014.godine u Beogradu.

Kviz o Crvenom krstu