Crveni Krst Beograd

Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći i RPPOS

Crveni krst Beograd tradicionalno svake godine organizuje Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći, kao i takmičenje u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja dan ranije, gde učestvuju pobedničke ekipe sa opštinskih takmičenja iz Beograda.

Cilj ovog takmičenja jeste provera znanja ekipa, uvežbavanje i promocija, kao i podsećanje na značaj programa prve pomoći koji realizuje naša organizacija.

Svoje veštine i stečeno znanje ukrstiće 189 takmičara iz Beograda, odnosno 12 ekipa podmlatka, 14 ekipa omladine, a 5 ekipa petlića će nastupiti revijalno.
Ovogodišnje takmičenje u prvoj pomoći se realizuje na omiljenom beogradskom kupalištu  Adi Ciganliji,  a svoj doprinos organizaciji takmičenja daće oko 430 učesnika – takmičara, sudija, šminkera, simulanata, kurira, vodiča i sabirača.
Da je najplemenitije biti uz čoveka kada mu je najteže – ovi mladi takmičari su nebrojano puta i dokazali, a svojim učešćem na ovogodišnjem nadmetanju znanja i veština nam iznova to prikazuju.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i da zajedno uživamo na Gradskom takmičenje u pružanju prve pomoći koje organizuje Crveni krst Beograd, koje će se održati u subotu 01.juna 2019.godine na Adi Ciganliji. Otvaranje je ispred tribina pored restorana „Jezero“ u 10:00 časova.

Takmičenje će otvoriti pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović . Takođe će dodeliti medalje članovima ekipa koje revijalno nastupaju . To je pet ekipa najmlađih „petlića“ –učenika do četvrtog razreda osnovne škole.

Takmičenje u u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja dan će se održati danas, u petak, 31.maja 2019.godine od 15:00 časova u sedištu Crvenog krsta u ulici Simina 19.Na ovom takmičenju učestvuje devet ekipa.

Proglašenje pobednika oba takmičenja će se održati u subotu, 1.juna oko 17 časova ispred tribina kod restorana „Jezero“ na Adi Ciganliji.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu