Crveni Krst Beograd

Finale kviza”Šta znaš o Crvenom krstu”

Црвени крст Београд у уторак, 28.маја организује финале квиза”Шта знаш о Црвеном крсту”  у сали хотела“Опленац“  у Тополи. У финалу квиза учествује 17 победничких екипа  са такмичења која су припремиле и реализовале организације Црвеног крста у свим београдским општинама у априлу и мају месеца 2019.године.  Свака екипа броји четири члана и чине је ученици четвртих разреда основних школа.

Квиз се у Београду реализује од 2000.године и у њему је ове године учествовало преко 90 основних школа.

Промоција хуманих вредности и ширење знања о Црвеном крсту , здравствени програми и васпитање за добровољно давање крви су основне поруке квиза.

Тема квиза су : историјат и развој Црвеног крста, основни принципи, правилна употреба знака и програми Црвеног крста који се реализују у основним школама.

Три првопласиране екипе ће добити пехар и медаље,књиге, игру „Занимљиви Црвени крст „ и друге награде а сви учесници, мајице и дипломе за сваку школу и учесника.

За све учеснике и госте Црвени крст Београда је обезбедио ручак, а учесници ће после ручка и проглашења победника кренути за Аранђеловац и посетити Народни музеј и пећину Рисовача.

Финале квиза се реализује уз финансијску подршку Секретаријата за здравство града Београда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu