Crveni Krst Beograd

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Beograd će 18.oktobra obeležiti Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima centralnom manifestacijom u Knez Mihailovoj ulici. Volonteri Crvenog krsta Beograd  će u periodu od  16:00-18:00 časova na platou kod Bele česme, u neposrednoj blizini Srpske akademije nauka i umetnosti informisati sugrađane o problemu  trgovine ljudima.Tom prilikom,  deo volontera Crvenog krsta Beograd će performansom pod nazivom „Zamrznute slike“ simbolično predstaviti osnovne oblike trgovine ljudima, dok će ostali volonteri na štandu naše organizacije građane upoznati sa Programom borbe protiv trgovine ljudima koji Crveni krst realizuje već dugi niz godina. Iskusni treneri i vršnjački edukatori će anketirati zainteresovane prolaznike o poznavanju oblika trgovine ljudima, načinima vrbovanja kao i o indikatorima koji nam mogu ukazati da se radi o žrtvi trgovine ljudima.

U saradnji sa Bibliotekom grada Beograda, Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“  i Narodnom bibliotekom Srbije obeležićemo ovaj dan  podelom obeleživača za knjige sa preventivnom porukom „Ne dozvoli da te prevare i iskoriste. Informiši sebe i druge“ svakom posetiocu ovih biblioteka.Na taj način, direktno i indirektno ćemo biti deo akcija koje se u celom svetu sprovode kako bi se okončao ovaj zločin i pokazala solidarnost sa njegovim žrtvama.

Evropska komisija 2007. godine je proglasila 18.oktobar za Evropski  dan borbe protiv trgovine ljudima.

Kroz aktivnosti Programa borbe protiv trgovine ljudima organizacije Crvenog krsta Srbije, tokom 2017. godine informisale su o potencijalnim opasnostima 52 000 dece i mladih i 6000 migranata.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Slađani Matijević, saradniku Crvenog krsta Beograd na kontakt telefone 011/26-20-626 ili 069/40-31-101.

 

Kviz o Crvenom krstu