Crveni Krst Beograd

DRAGI BEOGRAĐANI, BUDITE VELIKOG SRCA!

Црвени крст Београд и ове године покреће акцију „Покажимо им шта заиста значи љубав” која за циљ има организовање опоравка деце из социјално угрожених породица. Све већи број хуманитарних изазова  утиче на  потребу да посебно заштитимо  оне који су најосетљивији међу нама – наше најмлађе суграђане. Многим породицама треба наша подршка. Не дозволимо да њиховим најмлађим члановима седмодневни опоравак ван Београда буде  недостижан сан.

У периоду од 2009. до 2019. године, солидарношћу многобројних Београђана и компанија, помогнута је реализација једног од најплеменитијих социјалних програма Црвеног крста – Опоравак деце из социјално угрожених породица. Укупно  80.409 домаћинстaва и правних лица је у поменутом периоду помогло да се организују одмор и опоравак за 2.385 малишана из Београда. У 2019.години укупно  двеста деведесет шесторо деце са пратиоцима било је на опоравку. Већини је ово био и први одлазак ван Београда.

Основни циљ програма је да се деци, чије је детињство угрожено њиховим породичним стањем, понуди пријатељско окружење и покаже да постоје људи добре воље који мисле на њих, брину о њима и њиховом одрастању.

Вратимо им осмех на лице! Будимо заједно део позитивне промене!

Више о програму можете сазнати на интернет страници Црвеног крста Београд или позивом на број 011/26-20-616.

Позивамо Вас да, заједно са Црвеним крстом Београд, учествујете у реализацији ове акције. Ваша помоћ и солидарност су нам неопходне и ове године!

Tagged , ,

Kviz o Crvenom krstu