Crveni Krst Beograd

Deca iz škole”Dragan Kovačević” na oporavku

Crveni krst Beograd je i ove godine pokrenuo akciju “Pokažimo im šta zaista znači ljubav”, kako bi zajedno sa građanima i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta –  “Oporavak socijalno ugrožene i bolesne dece”.

Tokom avgusta je na oporavku boravilo 151 dete , uzrasta od 8 do 13 godina iz siromašnih porodica iz Beograda u odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju.

Budući da su do 10.septembra 2019.godine, prikupljena sredstva u iznosu od 3.222.622/tri milionadvestadvasesetdvehiljadešestodvadesetdva/dinara , danas je otišla još jedna grupa dece na oporavak.Grupu čini 21 dete  koje pohađa osnovnu školu „Dragan Kovačević“. O deci će brinuti njihovi učitelji, medicinska sestra i lekar, a dve volonterke Crvenog krsta će za njih organizovati zabavne i sportske programe.

Deca će na Mitrovom polju, koje je na nadmorskoj visini od 694 metara  i  250 km udaljeno od Beograda, boraviti do 25 septembra 2019.godine.

Sredstava za oporavak su građani donirali preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz majske uplatnice JKP“Infostan“ i uz pomoć drugih solidarnih sredstava.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim građanima na iskazanoj solidarnosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu