Crveni Krst Beograd

CRVENI KRST JE HUMANITARNI PARTNER NAJVEĆIH KOMPANIJA

Crveni krst Beograd je u toku meseca maja realizovao nabavku humanitarne pomoći i uz veliku podršku volontera formirao pojedinačne pakete hrane i higijene koji u ukupnoj težini imaju 35 kg. Sadržaj  ovih 700 paketa hrane i 700 paketa higijene čine artikli  osnovnih životnih namirnica koji predstavljaju podršku građanima koji su pogođeni stanjem u zemlji izazvanim pandemiijom virus Covid 19.

pjimage (15)

Ovaj vid podrške namenjen je porodicama koje spadaju u kategoriju socijalno ugroženih domaćinstava koje koje po svom karakteru ugroženosti spadaju u višečlana domaćinstva ili domaćinstva koja imaju osobe sa invaliditetom. Posebna pažnja je takođe usmerena na starija lica kojima je dat visok prioritet pri distribuciji ove humanitarne pomoći. Uz dobru strukturu organizacija Crvenog krsta na svim opštinama u Beogradu, naše kolege bile su u prilici da u toku trajanja pandemije i vanrednog stanja prepoznaju porodice i pojedince kojima je ovakav vid pomoći preko potreban.

Empatija društveno odgovornih kompanija, spremnih da svoje materijalne resurse usmere u jačanje zajednice, tradicionalno se realizuje preko orgnaizacija Crvenog krsta koje u svesti građana, a tako i kompanija bude osećaj pouzdanog i objektivnog prijatelja .

Hvala komapanijama Rio Tinto, Japan Tobacco Srbija, Coca Cola HBC i Dr.Oetker na tome što su svojom brigom i stavom pokazali da je novac samo sredstvo kojim se kupuje materijalno dobro u vidu osnovnih životnih namirnica, a da je sve ono što se u distribuciji oseti i vidi u njihovo ime, a očima naših volontera veće od svega.

Tagged , , , , , , ,

Kviz o Crvenom krstu