Crveni Krst Beograd

CRVENI KRST BEOGRAD USTUPIO EDUKATIVNE VIDEO MATERIJALE BOLNICAMA

Ovih dana, osuđeni smo na socijalnu distancu koja zatvara vrata za normalne aktivnosti, pa čak slobodno možemo reći i za one komunikacije koje u svojoj interakciji nose benefit po najranjiviju kategoriju našeg stanovništva, a tu definitivno spadaju stari i bolesni. Crveni krst Beograd susreo se sa velikim brojem upita od strane bolnica i ustanova koje se bave svakodnevim lečenjem i otpuštanjem bolesnika, a koje su ukazale potrebu da se na raspolaganje stavi svaki vid edukativnog materijala za one pacijente koji usled nastavka lečenja svoje kliničke slike, rehabilitacioni period ili čak palijativni, provode u svojim kućama sa svojim porodicama.

U ovakvim situacijama, regularna praksa bolničkih ustanova bila bi takva da se pacijetima i porodicama pojasni process bige o starim i bolesnim licima, i to u vidu edukacija i treninga koji podrazumevaju onovne veštine kojima boravak u kućnim uslovima ne bi naštetio, ili bar drastično pogoršao negu koju ove osobe imaju u okviru bolničkih ustanova.

U cilju bige o našim sugrađanima Crveni krst Beograd ustupio je svoje edukativne video materijale bolnicama i zainteresovanim institucijama, kako bi se na zvaničnim stranicama bolnica mogao povezati sadržaj koji je dostupan na video kanalima Crvenog krsta Beograd. Program Podrška pomagačima ima za cilj da obuči ljude koji brinu o starijim članovima porodice, prijateljima i komšijama u kući.

Jedna od prvih bolnica koja je prepoznala kvalitet našeg rada kroz program Podrške pomagačima i na svojoj centralnoj strani objavila linkove koji vode ka našim video kanalima, je Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava”.

U ovim teškim momentima, briga i vreme koje ulažemo u edukaciju, treninge i širenje znanja o veštinama koje podižu kvalitet života, postaje jasna poruka svima nama, a pre svega našim volonterima edukatorima koliko je vreme koje provodimo u stvaranju edukativnih materijala bitno za svako društvo!

 

 

 

Tagged , , , , , ,

Kviz o Crvenom krstu