Crveni Krst Beograd

Čekamo Vas na akciji DDK ispred Lidl prodavnica!

Crveni krst Srbije i kompanija Lidl Srbija pozivaju građane da se odazovu pozivu na akcije dobrovoljnog davanja krvi, koje će biti organizovane na parkingu odabranih #Lidl prodavnica u Beogradu i Novom Sadu.

Ukoliko ste zdravi i imate između 18 i 65 godina, odazovite se pozivu i pomozite da se obezbedi dovoljna količina krvi za one kojima je neophodna, tako što ćete dati krv u mobilnim centrima – čuvenim transfuziomobilima, koji vas očekuju na parkingu Lidl prodavnica prema sledećem rasporedu:

BEOGRAD – od 13 do 18 časova –
Ponedeljak, 5. avgust: Lidl, Novi Beograd – Zemunska 4 i Lidl, Rakovica – Kneza Višeslava 61V.
Četvrtak, 8. avgust: Lidl, Voždovac – Vojislava Ilića 143.
Ponedeljak, 12. avgust: Lidl, Voždovac – Save Maškovića 4 i Lidl, Rakovica – Patrijarha Joanikija 11v.

NOVI SAD – od 15 do 18 časova
Ponedeljak, 5. avgust: Lidl, Bulevar Vojvode Stepe 2.

Da biste donirali krv koja nekome može spasiti život, neophodno je da vaša telesna težina prelazi 50 kilograma. Takođe, potrebno je i da dežurne lekarske ekipe utvrde da je vaše zdravstveno stanje takvo da davanjem krvi nećete ugroziti sebe niti osobu kojoj će se ta krv primeniti. Važno je znati i da žene mogu dobrovoljno dati krv na svaka četiri meseca, a muškarci na tri. Na akcijama, krv će prikupljati Institut za transfuziju krvi Srbije i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine.

Odazovite se pozivu kompanije Lidl Srbija i Crvenog krsta Srbije da zajedno obezbedimo dovoljne količine krvi za sve nas. Čekamo vas na akciji!

Crveni krst Vojvodine Crveni krst Beograd / Red Cross of Belgrade Crveni krst Novog Sada Institut Za Transfuziju Krvi Zavod Za Transfuziju Krvi Vojvodine
#CrveniKrstSrbije #CrveniKrst #Srbija #Beograd#NoviSad #AkcijaDavanjaKrvi#DobrovoljnoDavalaštvoKrvi #DavalaštvoKrvi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu