Oporavak socijalno ugrožene dece žuto srce

Crveni krst Beograd

Oporavak socijalno ugrožene dece


 30. oktobar 2020.


Pokažimo im šta zaista znači ljubav!

Crveni krst Beograd i ove godine pokreće akciju „Pokažimo im šta zaista znači ljubav” koja za cilj ima organizovanje oporavka dece iz socijalno-ugroženih porodica. U vreme letnjih meseci, nakon završetka školske godine kada većina građana planira godišnje odmore, postoji mnogo porodica koje nisu u mogućnosti da to učine. Za decu koja odrastaju u njima, oporavak van Beograda je nedostižan san.

Pozivamo Vas da, zajedno sa Crvenim krstom Beograd, učestvujete u realizaciji ove akcije. Vaša pomoć i podrška su nam neophodne i ove godine! Prikupljena sredstva će se koristiti za oporavak najmanje 150 dece iz socijalno ugroženih porodica u objektu na Mitrovom polju.

U periodu od 4.juna do 9.avgusta 2019. godine putem uplatnica”Infostana” , 7394 domaćinstva je uplatilo 3.165.520 dinara/ trimilionastošezdesetpethiljadapetszodvadeset dinara/.              

  Zahvaljujemo se darodavcima !

U periodu od 2009. do 2018. godine, solidarnošću mnogobrojnih Beograđana i kompanija, pomognuta je realizacija  jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta – Oporavak dece iz socijalno-ugroženih porodica. Ukupno 72.892 domaćinstva i pravnih lica je u pomenutom periodu pomoglo da se organizuju odmor i oporavak za 2.089 mališana iz Beograda. U 2018.godini ukupno je 148-oro dete sa pratiocima bilo na oporavku. Većini je ovo bio i prvi odlazak van Beograda.

Osnovni cilj programa je da se deci, čije je detinjstvo ugroženo njihovim porodičnim stanjem, ponudi prijateljsko okruženje i pokaže da postoje ljudi dobre volje koji misle na njih, brinu o njima i njihovom odrastanju.

Vratimo im osmeh na lice! Budimo zajedno deo pozitivne promene!