Crveni Krst Beograd

Beograđani prikupili više od dve tone hrane za najsiromašnije !

Humanitarna akcija Crvenog krsta Beograda i Supermarketa MAXI održana je  17. i 18. septembra 2016.

Beograđani su samo tokom dva dana prikupili više od dve tone različitih namirnica. Zahvaljujući saradnji Crvenog krsta Beograd i supermarketa Maxi, omogućena je pomoć za blizu 300 najugroženijih porodica iz glavnog grada. Humanitarna akcija prikupljanja hrane bila je realizovana u okviru Nedelje solidarnosti. U 11 Maxi supermarketa građani su ostavljali proizvode za najugroženije, od brašna, šećera, ulja, testenine i slatkiša.

Crveni krst Beograd i prodavnice Maxi, Shop&Go i Tempo ekspres nastaviće saradnju i u narednih godinu dana. Kasice Crvenog krsta, u kojima će se prikupljati humanitarna pomoć, biće postavljene u 138 prodavnica.

“Drago nam je kad vidimo da su naši sugrađani svesni koliko je najsiromašnijima potrebna pomoć i što žele da u konkretnim akcijama pomognu. Važno nam je što imamo podršku i partnera kao što je Maxi, kaže Ivana Dašić u ime Crvenog krsta Beograd.

U okviru društveno odgovornih projekata, Maxi, Shop&Go i Tempo pružaju podršku akcijama koje su usmerene ka poboljšanju života građana u zajednici u kojoj kompanija posluje.

 „Svesni smo sa kojim problemima se naše društvo suočava. Važno je činiti konkretne korake sa ciljem da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije.“, kaže Nikola Papak, menadžer za korporativne komunikacije Delez Srbija koja je vlasnik prodavnica Maxi, Tempo i Shop&Go.

Kviz o Crvenom krstu