Crveni Krst Beograd

Akcija davanja krvi”Ništa bez žena”

plakat_dan_zena

Pod sloganom „Ništa bez žena“ 07. marta 2015. godine od 10 do 15h održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi u Institutu za transfuziju krvi Srbije u ulici Svetog Save br. 39.   Akcija je, kao i prethodnih godina,  posvećena svim plemenitim, društveno odgovornim i solidarnim ženama koje dobrovoljno, neplaćeno i anonimno daju krv, a Dan žena je prilika da im izrazimo zahvalnost. Sa ponosom ističemo da je poslednjih godina sve više žena davalaca krvi. Od 2010. godine kada su u ukupnom broju davanja krvi u Institutu učestvovale sa 24,9% primetan je kontinuirani rast i u prošloj godini žene su donirale 26,7% jedinica krvi. Takođe, osmomartovska akcija je postajala masovnija, u prvoj 2011. godine krv je dalo 40 građana, a 2014. godine u četvrtoj akciji 115. Na Dan žena u Institutu za transfuziju okupiće se žene različitih profesija u prepoznatljivim uniformam a i čelnice značajnih institucija iz sveta politike, medicine, kulture i sporta i darujući krv pokazaće svoju humanost i solidarnost. Za dobru atmosferu pobrinuće se zaposleni Instituta za transfuziju krvi Srbije, kao i zaposleni i volonteri Crvenog krsta Beograda.

Pozivamo sve građanke Beograda da se u društvu svojihprijatelja i „jačih” polovina priključe predstojećoj akciji i humanim gestom davanja krvi pokažu humanost.

Prijatelji akcije su: cvećara Blumen Royal Garden; izdavačke kuće Dobra knjiga, Laguna, Poeta, kao i spisateljica Milanka Atanacković; pekare Skroz dobra pekara, Miloš, Toma, Nonna; poslastičarnice Koki, Dessert Čačak, Amaretti, radionica bombona Bosiljčić; pozorišta Atelje 212, Terazije, Narodno pozorište, Teatar 78; Coca-Cola Hellenic i Balon centar.

 

Kviz o Crvenom krstu