Crveni Krst Beograd

Akcija Crvenog krsta Beograd u prodavnicama

Prikupljeno više od 10 hiljada evra

Beograđani su za samo nekoliko meseci donirali Crvenom krstu Beograd više od 1.500.000 dinara u okviru projekta prikupljanja pomoći u prodavnicama kompanije “Delhaize Serbia”. Akcija će biti nastavljena, a pozivamo sve humane pojedince i društveno odgovorne kompanije da se uključe. Kasice za prikupljanje pomoći postavljene su na više od 130 lokacija u glavnom gradu.

„Taj iznos su donirali kupci koji svakodnevno pazare u Maxiju i Shop&Go, a prikupljena sredstva smo iskoristili za socijalne programe Crvenog krsta. Između ostalog 18-oro dece sa Kosova i Metohije poseti našu prestonicu. Obezbedili smo 300 porodičnih paketa hrane i higijene za najsiromašnije sugrađane, kao i za podršku u lečenju bolesne dece, ali i za organizovanje kampa za 25-toro dece sa posebnim potrebama na Šupljoj steni, kao i za mnoge druge aktivnosti “ rekla je Ivana Marisavljević Dašić, sekretarka Crvenog krsta Beograd, koja je posebno istakla veliku zahvalnost Beograđanima jer su upravo oni zaslužni za sve ove aktivnosti.

Verujemo da će se u narednom periodu prikupiti još više novca i da ćemo svi zajedno još jednom pokazati koliko smo solidarni sa onima kojima je pomoć najpotrebija.

Kviz o Crvenom krstu