Crveni Krst Beograd

Prijem u Starom dvoru

Crveni krst Beograd, organizuje  tradicionalni prijem povodom Nedelje Crvenog krsta koja traje od 8. do 15.maja  i 11.maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u petak  10. maja 2019. godine sa početkom u 12,00 časova u Skupštini grada Beograda, Stari dvor, ulica Dragoslava Jovanovića broj 2.

Prijemu će prisustvovati volonteri Crvenog krsta iz različitih programa, predstavnici dobrovoljnih davalaca krvi iz svih opština glavnog grada, predstavnici službi transfuzije krvi i drugih ustanova sa kojima Crveni krst Beograda sarađuje na humanitarnim programima.

Učesnike prijema će pozdraviti pomoćnik gradonačelnika Beograda, gospodin Andreja Mladenović, koji će uručiti priznanja organizacijama Crvenog krsta Lazarevac i Zemun. To su organizacije koje su  realizovale godišnji plan prikupljanja krvi u 2018.godini sa preko 4 davanja na 100 stanovnika. Najbolje rezultate postigla je organizacija Crvenog krsta Lazarevac sa 5,74 davanja na 100 stanovnika , a sledi Zemun sa 5,41 davanja na 100 stanovnika.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović i gradski sekretar za zdravstvo mr sc med dr Vere Dražić, uručiće priznanja višestrukim davaocima krvi. Njih 23-oje primiće priznanja za 35.50,75 i 100 puta datu krv.

Takođe će se uručiti 23 nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola-pobednicima konkursa „Krv život-znači“. Ove godine su u Beogradu na konkursu učestvovali učenici 109 osnovnih i  22 srednje škole sa 6386 likovnih, 871  literarnim radom i 21 video filmom. Prijemu će prisustvovati njihovi nastavnici i profesori kojima će se Crveni krst Beograda zahvaliti na pomoći u realizaciji konkursa.

Crveni krst Beograda

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu