Crveni Krst Beograd

Svetski dan prve pomoći

prva pomocSvetski dan prve pomoći ove godine obeležava se u subotu, 9. septembra. Na ovaj dan organizacije Crvenog krsta širom sveta nastoje da skrenu pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu. Godišnje, više od 14 miliona ljudi širom sveta nauči kako da pruža prvu pomoć u okviru organizacije Crvenog krsta.
U subotu, na više lokacija širom grada Beograda ćemo predstaviti našim sugrađanima značaj pružanja prve pomoći. Održaćemo interaktivne radionice koje će realizovati licencirani predavači Crvenog krsta, kao i pokazne vežbe koje će izvoditi ekipe prve pomoći, a na više lokacija biće postavljeni i edukativni punktovi.

POZIVAMO VAS da nam se pridružite na platou kod Kule Nebojša od 11-15 časova, gde će obučeni volonteri Crvenog krsta Stari grad,u saradnji sa Crvenim krstom Zvezdara, Crvenim krstom Savski venac, Crvenim krstom Zemun i Crvenim krstom Vračara organizovati “Javni čas prve pomoći”. Takođe, pridružite nam se i u Japanskom parku na Miljakovcu od 16:00 časova, gde ce Crveni krst Rakovica u saradnji sa Crvenim krstom Čukarica i Crvenim krstom Barajevo sprovesti pokaznu vežbu sa temom „Nezgode u kući“. Ukoliko se nalazite na Novom Beogradu, posetite informativne punktove ispred Novog Merkatora, od 11-13 časova, kao i na Adi Huji od 15:00 časova gde će vas dočekati volonteri Crveni krst Palilula. Crveni krst Voždovac će u subotu od 10h do 13h obeležiti ovaj dan na Dušanovačkom platou. Sugrađani iz Obrenovca će biti u prilici da nauče kako postupiti i pružiti prvu pomoć na centralnom Trgu od 11:00 časova, a u Lazarevcu, na jezeru Očaga sa početkom od 11:00 časova, Crveni krst Lazarevac će organizovati zanimljiv program sa svojim volonterima.
Svi zainteresovani građani su pozvani! Dođite sa svojim roditeljima, decom, bakom ili dekom i naučite kako da se zaštitite, ili pomognete onima kojima je pomoć potrebna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu