Crveni Krst Beograd

Zimska kampanja DDK

Zaposleni iz Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Beograda će u ponedeljak 11. i utorak 12. januara 2016. godine od 10:30 časova dati krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39 i na taj način obeležiti početak zimske kampanje dobrovoljnog davanja krvi koja traje do 27. februara ove godine.

Želimo da podstaknemo naše građane da daju krv redovno i tako pomognu pravovremenoj terapiji krvlju i krvnim produktima svima koji se leče u našoj zemlji a kojima je transfuzija krvi medicinski indikovana.

Zimsku kampanju dobrovoljnog davanja krvi ćemo sprovesti zajednički sa Institutom za transfuziju krvi Srbije uz učešće 43 organizacije Crvenog krsta iz Beograda i Srbije.

Osnovni zadatak Zimske kampanje, preveniranje deficita krvi u januaru i februaru, prethodne godine uspešno je realizovan sa prikupljene 2.724 jedinice krvi, a ove godine očekujemo još bolji rezultat.

Ukupno 145.000 davalaca krvi koji daju krv u našoj zemlji zaslužuju našu zahvalnost.

Zahvalnost dugujemo i volonterima Crvenog krsta u davalaštvu krvi koji su pomogli da se prikupe dovoljne količine krvi protekle godine. U 2.700 akcija dobrovoljnog davanja krvi prošle godine učestvovalo je preko 8.000 volontera naše organizacije.

Ako želite  da date krv , vreme i mesto održavanja akcija, možete videti na http://www.crvenikrst011.org.rs/ddk-2/.

 

Kviz o Crvenom krstu