Crveni Krst Beograd

Vesela bolnica

Vesela bolnica

vesel_bol_decko_i_devojcica

Program *Vesela bolnica*, Crveni krst Beograda realizuje od 2002.godine. Tada ga je kao pilot projekat podržavao Španski Crveni krst.Program se sastoji u tome da nedeljno u bolnicama u Beogradu, mladi volonteri Crvenog krsta organizuju zabavne susrete i radionice sa decom koja su na lečenju. U radionicama se igra, peva , crta , a u svemu učestvuju roditelji i zdravstveni radnici. Sada se sa volonterima Crvenog krsta druže deca u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, Institutu za majku i dete “Dr. Vukan Čupić”, KBC”Zvezdara”-Bolnici*Olga Dedijer*, Ortopedskoj bolnici “Banjica” i u Kliničko-bolničkom centru “Zemun”.

Programom je nedeljno obuhvaćeno oko 90-oro mališana, roditelja i zdravstvenih radnika, a na godišnjem nivou oko 3.000 dece. U program je uključeno 60-oro mladih-učenika i studenata iz organizacija Crvenog krsta Savski venac, Palilula, Stari grad, Novi Beograd i Zemun. Učesnici Programa su završili predhodno obuku za rad sa decom na bolničkom lečenju.
Program rada obuhvata sadržaje vezane za Crveni krst, ishranu, aktuelne teme kao što su praznici, teme u okviru kojih se pojedinačno razgovara, a najveći deo radionica obuhvata društvene igre, slagalice, crtanje .
Pošto su uzrasti dece različiti aktivnosti se tome prilagođavaju, a formiraju se i manje grupe.
Program *Vesela bolnica*podržava Grad Beograd-Sekretarijat za zdravstvo, a od juna 2010.godine Španski Crveni krst.

Politikin zabavnik poklanja deci u bolnicama primerke ovog lista.

 

Kviz o Crvenom krstu