Crveni Krst Beograd

Skupštine OTJ ” Čika Raka-Čukarica” i OTJ Savski venac

Šesnaesta po redu skupština Omladinske terenske jedinice „Čika – Raka“ – Čukarica održana je u subotu, 25.aprila u prostorijama GO Čukarica. Skupštini su prisustvovali predsednik Crvenog krsta Beograda Dr Milan Pirnat, članovi Upravnog odbora Crvenog krsta Čukarica Goran Zec, Anita Stojčevski i Ana Blagojević, sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić, stručni saradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Beograd kao i gosti, članovi omladinskih terenskih jedinica i klubova mladih iz Gackog, Užica, Čačka, Starog grada, Zvezdare, Palilule, Voždovca, Rakovice, Novog Beograda, Zemuna i Savskog venca.
U okviru zvaničnog dela skupštine predstavljen je izveštaj o radu, plan rada za ovu godinu i prijem novih članova omladine. Ono što je ovu skupštinu izdvojilo od svih prethodnih, na veliko iznenađenje svih prisutnih, jeste prosidba. Naime, Miloje Gojković dugogodišnji aktivista CK Čukarica odlučio je da svoju devojku, Tanju zaprosi baš toga dana, u punoj sali, pred svima.  https://www.youtube.com/watch?v=OotZD-8L9Bk
Inače, gosti iz drugih sredina su proveli tri dana družeći se i razmenjujući iskustva sa volonterima CK Čukarica. Pored zvaničnog dela, za goste je organizovan obilazak Zoološkog vrta i proslava u klubu Tajmaut na Adi Ciganliji i još puno toga.

cukarica 2

 

 

 

 

 

 

 

A kako je bilo na Skupstini OTJ Savski venac , koja je održana istog dana  / 3,5 sati kasnije/  atmosferu možda najbolje dočarava komentar potpredsednika organizacije Antonia Arasa:

”   Bravo za Omladinu Crenog krsta Savski venac i za njihovog sekretara Nikicu. Toliko lepih emocija na jednom mestu, ne pamtim kada sam doživeo. Bila mi je velika čast i zadovoljstvo što sam prisustvovao skupštini, a još veća što sam član Crvenog krsta. Gde bi nama bio kraj kada bi se ugledali na ovu organizaciju, koliko energije, snage, volje i ljubavi na jednom mestu, i to sve volonterski. Pitanje za sve ostale, šta je ono što ja mogu da učinim za društvo na način koji čini ova omladina???”

OTJ Savski venac

 

 

 

 

 

 

Vise fotografija sa Savskog venca možete pogledati na sledećem linku:

ttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.895642360474272.1073741892.496705930367919&type=1

Crveni krst Beograda od omladine CK Savski venac dobio je zahvalnicu!

 

Kviz o Crvenom krstu