Crveni Krst Beograd

Pomoć Crvenog krsta zavejanima

Nacionalni tim Crvenog krsta Srbije za spasavanje, evakuaciju i zbrinjavanje u ekstremnim zimskim uslovima koji čine 13 obučenih  profesionalaca i volontera, peti  dan pomaže zavejanim porodicama u  selima u okolini Brusa. Nacionalni tim Crvenog krsta Srbije u saradnji sa opštinskim Štabom za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačkom jedinicom  i zdravstvenim osobljem iz Doma zdravlja u Brusu  svakodnevno  evakuiše zavejane i bolesne koristeći 3 terenska vozila i 4 motorne sanke  i 2 priključne sanke.

Tokom 12.marta 2015. godine  evakuacija je izvršena u selu Čokotar, a medicinska pomoć ukazana je žiteljima sela IMG_5468_1600x1067Šošiće.Crveni krst dostavio je pakete hrane i lekove meštanima  u selima Gornje i Donje  Leviće.

 Zbog velikih snežnih nanosa i  nepristupačnih terena članovi nacionalnog tima Crvenog krsta su se do ugroženih probijali  i po devet sati, jer je sneg u nekim delovima dostizao visinu i do 3 metara.

Crveni krst Srbije će nastaviti da dostavlja pomoć stanovništvu koje je postradalo  u skladu sa potrebama korisnika i svojim mogućnostima.

Crveni krst  Srbije

Služba za informisanje

 

Kviz o Crvenom krstu