Crveni Krst Beograd

Oporavak dece na Mitrovom polju

Crveni krst Beograd je i ove godine pokrenuo akciju “Pokažimo im šta znači ljubav”, kako bi zajedno sa građanima i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta – program “Oporavak socijalno ugrožene dece”.

U nedelju, 05.avgusta 2018 .godine u 8,30 časova kreće sa Studentskog trga u Beogradu , prva grupa od 78 dece koja žive u deset beogradskih opština. Sa decom uzrasta od 8 do 13 godina iz siromašnih porodica biće pet vaspitača , dve volonterke Crvenog krsta Zvezdara i lekarka, koji će brinuti o njima i za njih organizovati zabavne i sportske programe. Smeštaj je odmaralištu Crvenog krsta Aleksandrovac na Mitrovom polju.U okviru odmarališta su tereni za male sportove, tri terena za odbojku na pesku i bazen. Bazen se puni prirodnom toplom vodom do 25 stepeni mineralnog sastava.

Deca će na Mitrovom polju koje na nadmorskoj visini od 694 metara  i  250 km udaljeno od Beograda, boraviti do 12.avgusta 2018.god.

Obaveštavamo Vas da je do 2. avgusta 2018. godine donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno 3.038.536,63 dinara / tri miliona tridesetosam hiljada petstotridesetšest dinara/. Ukupno 6256 domaćinstava je uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz junske uplatnice JKP“Infostan“ u iznosu od 2.573.333, a ostatak od 465.203 dinara je prikupljen u kasicama koje se nalaze u objektima IKEA. Sredstva se prikupljaju za oporavak/prevoz, smeštaj i ishranu/ 160 dece koja će boraviti u dve smene u Mitrovom polju. Takođe grad Beograd-Sekretarijat za socijalnu zaštitu je kroz finansiranje programa“Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda“ pomogao u opremanju dece za oporavak.

Druga grupa dece će boraviti na Mitrovom polju od 12. do 19.avgusta.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim donatorima na iskazanoj solidarnosti!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu