Crveni Krst Beograd

Oporavak dece na Divčibarama

U petak 28.jula 2017 .godine u 9,00 časova krenula je sa Studentskog trga u Beogradu , prva grupa od 103-oje dece sa osam beogradskih opština. Sa decom uzrasta od 8 do 13 godina iz siromašnih porodica biće šest vaspitača , spasilac na bazenu-rekreator i lekar koji će brinuti o njima i za njih organizovati zabavne i sportske programe. Smeštaj je u hotelu“Maljen“ na Divčibarama.

Deca će na Divčibarama koja su na 980 metara nadmorske visine i 110 km udaljena od Beograda, boraviti do 4.avgusta 2017.god.

Obaveštavamo  Vas da je do 3.avgusta 2017. godine donacijama fizičkih i pravnih lica prikupljeno 2.129.076 dinara / dva miliona stodvadesetdevet hiljada sedamdesetšest dinara/. Ukupno 5347 domaćinstava je uplatilo novac preko uplatnica Crvenog krsta koje su dobili uz junske uplatnice JKP“Infostan“. Sredstva se prikupljaju za oporavak/prevoz, smeštaj i ishranu/ 200 dece.  Takođe grad Beograd-Sekretarijat za socijalnu zaštitu je kroz finansiranje programa“Pomoć marginalizovanim grupama stanovništva na teritoriji grada Beograda“ pomogao u opremanju dece za oporavak. Druga grupa dece će boraviti na Divčibarama od 4 do 11.avgusta.

Crveni krst Beograda se zahvaljuje svim građanima i donatorima na iskazanoj solidarnosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu