Crveni Krst Beograd

Obuka kućne nege

Crveni krst Beograd organizuje praktičnu Obuku osoba koji pomažu starijim osobama u kućnim uslovima. Te osobe su članovi porodice, komšije, prijatelji. Obuku realizujemo realizujemo u okviru Savetovališta Crvenog krsta Beograda “Podrška pomagačima“ u ponedeljak i utorak 27 i 28 aprila 2015.godine od 11-15 časova u sali Crvenog krsta Beograda , ulica Simina 19-treći sprat.

Realizatori obuke će biti naši saradnici iz Gradskog zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje Beograd, Domova zdravlja,Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Beograda. Obuka je besplatna.

Program seminara obuhvata sledeće teme:Značaj nege starijih i bolesnih u kućnim uslovima, posmatranje negovanog lica, njegovog fizičkog i psihičkog stanja, položaj negovanog lica  u postelji i tehnike promene položaja u postelji,Održavanje lične higijene negovanog lica, promena ličnog i posteljnog rublja bolesnika, Rad patronažne sestre u porodici sa starijim osobama,Značaj pravilne ishrane i pomoć pri uzimanju obroka,Uputstva za davanje lekova,Prva pomoć u kući,Pružaoci nege i njihovi problemi, Predstavljanje Priručnika Crvenog krsta Srbije

Telefoni na koji se do 24.aprila mogu javiti zainteresovani građani Juliji Kotal je 2620 616 ili 3032127/lokal 410 ili poslati poruku na mejl podrskapomagacima@redcross.org.rs.

            

   

 

 
   
       

                                             

Kviz o Crvenom krstu