Crveni Krst Beograd

Najčešća pitanja

Gde mogu donirati polovnu garderobu?

Polovnu graderobu možete donirati organizaciji Crvenog krsta koja je vama najbliža.Garderoba mora biti upotrebljiva, čista, sortirana i ispeglana. Pojedine organizacije Crvenog krsta u Beogradu nemaju magacinski prostor ( ili je prostor veoma male kvadrature )  zbog čega se garderoba prima u određeno vreme. Zbog navedenog potrebno je prethodno kontaktirati saradnike iz organizacije Crvenog krsta. Kontakt telefon i adresu organizacija Crvenog krsta u Beogradu možete pronaći na www.crvenikrst011.org.rs

Kako se postaje član Crvenog krsta ?

Mladi članovi Crvenog krsta su sve osobe uzrasta od 7 do 28 godina koje poštuju, odnosno starije od 18 godina koje priznaju, Statut Crvenog krsta Srbije, Osnovne principe Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i koje plaćaju godišnju članarinu.  Svojstvo mladog člana Crvenog krsta se stiče potpisivanjem pristupnice, uvođenjem u evidenciju i uplatom članarine.
Odrasli član Crvenog krsta je svako fizičko lice koje je navršilo 18 godina starosti, prihvata Statut i Osnovne principe i koje plaća članarinu. Svojstvo odraslog člana Crvenog krsta se stiče uvođenjem u evidenciju u organizaciji na teritoriji grada ili opštine i uplatom članarine.

Članstvo u Crvenom krstu Srbije je dobrovoljno!  Za sve dodatne informacije možete se javiti u organizaciju Crvenog krsta koja se nalazi na vašoj opštini.

Kako se postaje volonter Crvenog krsta ?

Volonteri su članovi Crvenog krsta koji aktivno učestvuju u delatnostima Crvenog krsta i svojim stručnim radom daju doprinos razvoju organizacije i realizaciji aktivnosti. Volonteri potpisuju pristupnicu koja sadrži izričitu obavezu da se poštuju Osnovni principi, Statut i Etički kodeks volontera Crvenog krsta koji je usvojila Skupština Crvenog krsta Srbije 15.oktobra 2007. godine.

Ako želite postati volonter Crvenog krsta javite se u organizaciju Crvenog krsta koja  vam je najbliža po mestu stanovanja, posla, fakulteta, škole… U organizaciji Crvenog krsta dobićete sve informacije o aktivnostima i svemu što vas interesuje u vezi volontiranja.

 

 

 

Kviz o Crvenom krstu