Crveni Krst Beograd

Jedan paketić-puno ljubavi

Organizacije Crvenog krsta na opštinama i ove godine realizuju akciju“Jedan paketić-puno ljubavi“. Akcija ima za cilj da se siromašnoj i bolesnoj deci bar na trenutak vrati osmeh na lice. Akcija ima i vaspitni karakter jer svoj doprinos daju deca koja u školama prikupljaju igračke za svoje vršnjake.

Tokom trajanja akcije u Beogradu će preko Crvenog krsta na opštinama biti podeljeno 5250 prazničnih paketića za siromašnu decu, decu na bolničkom lečenju i decu sa posebnim potrebama. Pomoć je podeljena i u 18 zdravstvenih ustanova, socijalnih ustanova i specijalnih škola a data je i članovima brojnih udruženja i društava. Organizuju se prigodni programi i predstave koje pripremaju volonteri Crvenog krsta. Tako će se Crveni krst Rakovice 29.decembra ou 11h održati predstava u Centru za kulturu na kojoj će se podeliti 300 paketića, a sledećeg dana u isto vreme u sali GO Vračar će Crveni krst Vračara deliti paketiće uz promociju zbirke pesama “Ovo moje srce”,čiji je autor Andjelko Radojlović,osoba sa dečijom celebralnom paralizom.

Crveni krst Beograda je pomogao ovu akciju zahvaljujući donacijama Međunarodna pravoslavna dobrotvorna humanitarna organizacije u rančevima sa školskim priborom i Marbo produktu doo u slanim proizvodima. Deo donacije Marbo produkta doo se deli deci migrantima na punktu Crvenog krsta na autobuskoj stanici u Beogradu.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli našu akciju.

 

Kviz o Crvenom krstu