Crveni Krst Beograd

Grickalice za mališane !

Krajem 2015.godine, zahvaljujući donaciji kompanije koja je dugogodišnji partner Crvenog krsta Srbije, a koja želi ostati anonimna, Crveni krst Beograda za vreme praznika obradovao je mališane sa preko 17.000 kesica grickalica za decu, proizvoda ove kompanije.
Donacija je uručena Verskom dobrotvornom starateljstvu za korisnike crkvene kuhinje, Svratistu za decu, Beograd, Prihvatilištu za odrasla i stara lica, Prihvatilištu za decu, Beograd, Romskoj internacionalnoj uniji , Udruzenju porodica kidnapovanih i ubijenih sa prostora KiM , Edukativno – kreativnom centru, Centru za ljudska prava i nacionalne manjine Srbije, kao i socijalno ugroženim porodicama koje se nalaze na evidenciji organizacija Crvenog krsta u gradskim opštinama.
Pored navedenih ustanova, pomoć je upućena i na distributivni punkt CK Beograd na autobuskoj stanici, kao pomoc za migrante‬ koji tu privremeno borave.
Na osnovu velikog broja zadovoljne dečice i uspešno završenog posla , sa velikom zadovoljstvom smo nastavili saradnju sa našim humanim donatorima. U petak, 26.februara tekuće godine grickalice za decu su pristigle na nove adrese – Školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović”, osnovnoj školi za decu sa smetnjama u razvoju “Sava Jovanović ‘Sirogojno” , osnovnoj školi za obrazovanje odraslih “Branko Pešić”, Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom “Sveti Sava” Umka, kao i Prihvatilistu za decu.

Kviz o Crvenom krstu